Hoppa till huvudinnehållet

Tornéus tog farväl inför Karlstadpubliken

Publicerad:
Michel Tornéus har gjort sitt sista tävlingshopp i längdhoppsgropen.
Michel Tornéus har gjort sitt sista tävlingshopp i längdhoppsgropen. Foto: Lisa Olaison

När Michel Tornéus landade i höjdhoppsgropen efter sitt sista hopp i SM-finalen stod förbundskapten Karin Torneklint bredvid med en blombukett. Publiken på Tingvalla stod upp och applåderade Tornéus när han satte punkt för karriären.

Han blev fyra i SM-finalen, bara två centimeter från bronsplatsen. Men tävlingsresultatet i sig var inte i fokus den här kvällen.

Stående ovationer, kramar, blommor och leenden. Sveriges bästa längdhoppare lägger skorna på hyllan och "alla" ville hylla honom.

– Det betyder otroligt mycket, sa Tornéus till TT om all uppståndelse runt omkring. Det känns bra, jag känner mig väldigt glad faktiskt. Jag kunde inte ha bett om ett bättre avslut, att ha familj och vänner och bara en rolig tävling.

Närmast väntar Grekland och inspelning av Mästarnas Mästare. Därefter väntar ett vitt ark att fylla, när inte tävlingskalendern är fulltecknad.

SM-tävlingen i längdhopp vanns av Thobias Montler. Tvåa blev Andreas Otterling och trea Andreas Carlsson.

Artikeltaggar

FriidrottFriidrotts-SMKarin TornelintMichel Tornéus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.