Bil försökte fly polisen – körde av vägen

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
Strax efter klockan 03 på söndagen inträffade en svår singelolycka i Åmål, där en personbil kört av vägen. Två personer fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Kort innan ska en polispatrull ha försökt stoppa den aktuella bilen, på grund av misstankar om rattfylleri.

– Bilen drar ifrån polispatrullen och man har ingen chans att följa efter, säger Johan Josarp, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Bilen ska sedan ha kört in i en bergvägg, uppger polisen. Två män i 20-årsåldern hittades medvetslösa i bilen och bland annat en ambulanshelikopter larmades till platsen. Båda uppges ha fått allvarliga skador och har förts till sjukhus. Den ena mannen fördes till Sahlgrenska i Göteborg och den andre mannen till USÖ i Örebro.

Vänersborgsvägen stängdes av i samband med räddningsarbetet.

Tillståndet för mannen på Sahlgrenska uppgavs vid 11.50 på söndagen vara allvarligt men stabilt. Vid 15-tiden uppgav polisen att de båda männen var kvar på sjukhuset, allvarligt skadade och att de inte hade kunnat förhöras ännu.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.