Hoppa till huvudinnehållet

EM-guld till värmländska JC Raceteknik

Publicerad:
Jubel i JC Raceteknik efter EM-segern som bärgades i Frankrike i helgen. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Hur låter ett värmländskt guldjubel? Fråga gänget hos JC Raceteknik. De fick jubla stort när Robin Larsson tog hem EM-guldet i rallycross i franska Lohéac.

Det kvarstår visserligen en deltävling - men guldet är redan i hamn. När Thomas Bryntesson inte kunde fullfölja semifinalen efter en krasch, försvann striden om guldet och Robin Larsson körde hem segern.

Joel Christoffersson, som är teamchef för värmländska JC Raceteknik, var glad och rörd.

– Det blev en helt fantastisk helg för oss här. Att Robin kunde säkra EM-guldet redan i helgen… Jag stod där med gåshud ända nerifrån fötterna och med tårar i ögonen. Ett EM-guld är någonting vi i JC Raceteknik har kämpat för under flera år och de flesta i teamet har varit med oss redan från starten. Så att göra det här tillsammans är stort, säger han i ett pressmeddelande.

Robin Larsson överst på pallen.
Robin Larsson överst på pallen. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Robin Larsson var givetvis glad över att ha kört in segern med en deltävling kvar.

– Det här känns så skönt, äntligen är det avgjort! För mig har EM flutit på väldigt bra och det känns skönt att kunna få revansch efter min säsong i VM förra året. Helgen var lite motig i inledningen med dåliga starter och småmissar från min sida. Jag var lite illa ute där ett tag och hade svårt att tagga till. Men jag tog tag i det, vände på det och gjorde en bra semi och final. Det känns skönt att få stå överst på pallen här i Frankrike.

Fortsatt tvåa

Thomas Bryntesson fick bryta semifinalen tillsammans med Laurent Bouliou och Mikko Ikonen, men värmlänningen ligger fortfarande tvåa, två poäng före Jean-Baptiste Dubourg.

Simon Olofsson var nära att ta sig till semifinal i RX2-klassen, men missade den med bara en poäng. Där vann Ben-Philip Gundersen före Oliver Eriksson och Sami-Matti Trogen.

I Supercarklassen vann Timmy Hansen före Anton Marklund och Kevin Hansen. Andreas Bakkerud leder fortfarande, men Kevin och Timmy Hansen är bara två poäng efter honom i totalen.

Artikeltaggar

EKS JCMotorsportRallycrossRobin LarssonSimon OlofssonThomas Bryntesson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.