Varför dvd-skivor?

Signerat
PUBLICERAD:
Bättre format.
Foto: Reed Saxon/AP

Sedan högupplösta tv-apparater blev billiga nog att bli var mans egendom är jag ständigt förvånad över varför folk fortfarande köper dvd-skivor. En Blu-ray-spelare är inte dyr, och inte skivorna heller, och upplösningen är mycket bättre. Nu bortser jag från streaming här, då jag föredrar att fysiskt äga mina filmer. Varför köpa dvd om man har en hd-tv liksom? Visst, ibland finns det man vill ha bara på dvd, särskilt om det är äldre material, men nya filmer och tv-serier finns nästan alltid på Blu-ray (med några märkliga undantag, varför har The Orville bara getts ut på dvd?). Det är en gåta att så många fortsätter skaffa dvd:er.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.