Hoppa till huvudinnehållet

V75 i sista stund

Publicerad:

Det är mot Jägersro som travblickarna vänds den här helgen. Det är V75 både lördag och söndag, då med Svenskt Travderby, och de här raderna handlar om lördagens omgång. Jägersro är av tradition en spetsbana och då vädertjänsterna utlovar kanonväder kommer den positionen bli än mer åtråvärd.

Favoriterna

Ike Schermer (V75-7) var senast med i ett kval till Svenskt Travderby men missade en finalplats då det inte stämde med positionerna till slut i loppet. Därför får Ike Schermer starta i klass 1-försöket den här helgen i stället och förutsättningarna ser mycket tilltalande ut. Han är startsnabb och spår fyra bakom bilen är ett idealiskt läge, att han tar spets och stannar där in i mål är ett mycket troligt scenario. Skulle han få svar av invändige Get Ready on Tour i spetskampen är Ike Schermer bra nog för att vinna utvändigt.

Norton Commander (V75-5) är en glänsare med hög kapacitet som senast var ute i Jubileumspokalen på Solvalla. I den starten smögs han med på innerspår och efter en lucka till slut var han inte stort slagen av Who's Who och Milliondollarrhyme. Nu lär det bli ett offensivare upplägg då Norton Commander är startsnabb och har spår fyra bakom startbilen. Det finns startblixtar innanför men det är inte troligt att de svarar och i spets blir Norton Commander svårslagen.

Policy of Truth (V75-3) har kommit i gång på ett bra sätt i år efter skadeuppehåll och var fin vid vinsten på Hagmyren i slutet av juli. Det är klart att det är bra segerchans på nytt, men det finns ett par vassa motståndare och bättre spikar i omgången.

V75-dragen

Adde S.H. (V75-1) var nära att kvala in till Derbyt och ska räknas tidigt från sitt springspår.

Danilo Brick (V75-6) räcker långt här i ett felfritt lopp.

Värmlandshästar

Royal Navy Neo (V75-1) är favorit i loppet och ska vara det.

Beartime (V75-2) har härlig form, chans om det löser sig med positionerna.

Kasper Trot (V75-6) fick ett svårt spår med bakspår på tillägg.

Ribaude (V75-7) jämnheten själv, plats på nytt?

Artikeltaggar

JägersroTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.