Whitney - En väntan på våren

Skivor
PUBLICERAD:

Whitney

Forever Turned Around
(Secretly Canadian)

Whitneys folkpop ger en varm känsla inombords. Liksom den första vårsolen som smälter undan mörkret gnistrar deras silkesmjuka ljudvågor i en sammansvärjning mellan Allen Touissain, The Zombies och John Lennon.

Det är något behagligt över Forever Turned Around. Ingen känsla av motstånd, utan en tid för eftertänksamhet i ett meditativt potpurri av instrument som bygger en varierad ljudbild att utforska. Used To Be Lonely och Before I Know It sätter stämningen. Det mjuka och nästan himmelska som vävs samman av de folkinfluerande lite sträva gitarrslingorna som ger en skön retrovibe till hela soundet.

Även om Whitney är ett band av sin tid, finns en blinkning till svunna tider. Liksom Dan Auerbach lyckas Whitney att väva samman många olika influenser som subtilt går att urskilja. Forever Turned Around är en fin samling sånger att avnjuta i höstens dunkeln. I väntan på våren.

Bästa spår: Before I Know it

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.