Hoppa till huvudinnehållet

Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Publicerad:
Utrikesminister Margot Wallström (S). Foto: Janerik Henriksson/TT

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen. I helgen och kommande vecka reser hon till Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman och Jordanien för möten med särskilt fokus på Jemenkrisen, skriver utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Wallström ska träffa sina motparter i respektive land, Jemens regering och FN för att "diskutera hur det internationella samfundet bäst kan stödja FN:s arbete med Jemenkonflikten och bidra till en förnyad politisk process".

Samtalen kommer bland annat att fokusera på den så kallade Stockholmsöverenskommelsen, som slöts mellan konfliktens parter i Sverige 2018.

Artikeltaggar

FNFörenade ArabemiratenJordanienMargot WallströmOmanPolitikSaudiarabien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.