Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Publicerad:
Utrikesminister Margot Wallström (S). Foto: Janerik Henriksson/TT

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen. I helgen och kommande vecka reser hon till Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman och Jordanien för möten med särskilt fokus på Jemenkrisen, skriver utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Wallström ska träffa sina motparter i respektive land, Jemens regering och FN för att "diskutera hur det internationella samfundet bäst kan stödja FN:s arbete med Jemenkonflikten och bidra till en förnyad politisk process".

Samtalen kommer bland annat att fokusera på den så kallade Stockholmsöverenskommelsen, som slöts mellan konfliktens parter i Sverige 2018.

Artikeltaggar

FNFörenade ArabemiratenJordanienMargot WallströmOmanPolitikSaudiarabien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare