"Tack gode Gud att jag inte bor i Karlstad"

Insändare
PUBLICERAD:
För 30 år sedan läste jag vid Högskolan i Karlstad. Då var Karlstad en trevlig stad, bra som studentstad och trevlig stad att bo i.

Förra veckan var vi ett gäng studiekamrater som träffades på nytt i Karlstad för att återuppliva gamla minnen, Det blev en fin kväll med många minnen som väcktes till liv.

Problemet med hög musik från bilar har inte försvunnit, enligt insändarskribenten.
Foto: JACK MIKRUT

Däremot blev fortsättningen förfärlig. Några av oss övernattade på Scandic Winn, men det blev inte mycket sömn där.

Raggarbilar utanför spelade musik med en styrka som aldrig hade tillåtits ens på ett diskotek. Ljudvolymen var så stark att jag tror att den inte heller hade varit acceptabel på en tung industri. Detta lyssnade jag till i cirka tre timmar mellan klockan 01.30 och 05.30.

Jag ringde polisen, men de frågade om jag hade försökt gå ut och prata med ungdomarna. Någon patrull som tog sig an ärendet såg jag aldrig till.

Jag frågar mig hur det har kunnat bli så här, och varför det accepteras. Jag reser en del i jobbet, men något liknande har jag inte upplevt någon annanstans. Tack gode Gud att jag inte bor i Karlstad längre.

F d Karlstadsstudent

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.