• idag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Raphael Saadiq - Bubblar av känslor

Skivor
PUBLICERAD:

Raphael Saadiq

Jimmy Lee
(Sony)

Finns det någon bättre soulartist än Raphael Saadiq just nu? Frågan är retorisk, för svaret är uppenbart. I alla fall just nu, när jag sitter och lyssnar på den snuskigt helgjutna dräparen till skiva som är Jimmy Lee.

Få klarar av att bygga på ett existerande soul-arv som Saadiq, samtidigt som han aldrig låter nostalgisk eller bakåtblickande. Det finns en väldigt närgången och påtaglig innerlighet i hans musik. Kanske mer än någonsin på Jimmy Lee, som dedikeras till en bror som dog av en överdos. Skivan pendlar fingertoppskänsligt mellan sorg och ilska, hopp och uppgivenhet – men utan att det någonsin tappar tråden. Från första tonen till det fina avslutet Rearview (med ett gästspel av Kendrick Lamar) bubblar skivan av känslor och värme. Det är bara att suga i sig.

Bästa låt: Kings fall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.