Entombed A.D. - HM2-dist

Skivor
PUBLICERAD:

Entombed A.D.

Bowels of Earth
(Century Media/Sony)

Namnstrul, rättigheter och gruppidentitet arkiverar vi och istället lägger vi fokus på musiken. Tre plattor in i karriären verkar A.D.-falangen av Entombed landat i sitt sound och släpper sin bästa platta sedan starten 2014.

Det känns stabilt och med brasilianska Guilherme Miranda (gitarr) som permanent medlem i sättningen har stockholmarna äntligen två gitarrister. Gitarrerna och den klassiska HM2-disten är Bowels of earth främsta styrka och bär musiken likt ett slagskepp över stormigt vatten.

L-G Petrov fortsätter att leverera patenterad, ja nästan k-märkt, death metal-sång. Kompetens och spelskicklighet har funnits alltsedan debuten Back to the front, men nu finns även den nödvändiga tryggheten. Med ett växande låtkapital kanske konstellationen äntligen kan decimera antalet Entombedcovers live och lägga större vikt på den egna diskografin. Det här är riktigt bra och trots allt, det är ganska lyxigt med två Entombed.

Bästa låt: Bourbon nightmare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.