Crusaders vill locka de yngsta

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Det ska börjas i tid. Carlstad Crusaders startar ett koncept för 3-7-åringar där barnen genom lek och rörelse kommer att få stifta bekantskap med amerikansk fotboll.

För att barn ska få en aktiv start i livet följer nu Carlstad Crusaders Riksidrottsförbundets direktiv och lyfter rörelseträning, lek och glädje i en ny satsning.

Under hela läsåret, med start 22 september, kommer Crusaders att anordna en timmes träning för barn med föräldrar.

Uppvärmning, rörelsebingo, hinderbana och lekar väntar deltagarna.

– Vi har en målsättning att erbjuda hela stegen från tre års ålder till livslångt idrottande och vi såg en brist i erbjudandet för de allra yngsta. Även yngre barn gillar att röra sig och träna i grupp tillsammans men andra barn, och i detta upplägg får vi även föräldrar engagerade i en form av tidig ledarskapsträning vilket kan bli fantastiskt då det råder ledarbrist i många föreningar idag, säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg i ett pressutskick.

Han fortsätter:

– Vi har lagt ner en hel del arbete och resurser i framtagandet av detta koncept och faller detta väl ut är det något vi gärna erbjuder andra föreningar runt om i landet att ta del av.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.