Spelrecension: The Dark Pictures: Man of Medan

Spel
PUBLICERAD:

The Dark Pictures: Man of Medan

Windows/PS4/Xbox One
Supermassive Games
Åldersmärkning: 16

Många roades av Supermassive Games oväntade hit Until Dawn – ett skräckspel som försökte leka med genrekonventioner. Jag var inte lika imponerad. Det fanns dock frön till något intressant i Until Dawn, så jag såg ändå fram mot deras nya skräckis – Man of Medan. Tyvärr har utvecklingen inte gått framåt så mycket som jag hoppats. Karaktärerna är för all del inte lika irriterande den här gången, men istället är de mest intetsägande. Jag vill åtminstone inte att de ska dö så fort de öppnar käften, så det är väl ett framsteg.

Ett skräckspel måste inte vara läskigt. Ett bra mysterium och en lagom mysryslig atmosfär kan vara nog så underhållande. Men Man of Medan saboterar sitt eget mysterium med en totalt onödig prolog, som gör att vi som spelare redan vet exakt vad som väntar våra huvudpersoner – långt innan de vet att något är fel.

Det hela kretsar kring skeppsvrak, men det tar på tok för lång tid innan vi ens kommer dit. Särskilt som vi som sagt redan vet vad som väntar. Den långsamma uppbyggnaden hade funkat bättre med vagare föraningar om skräcken som väntar. När helvetet väl bryter ut är det dessutom riktigt trötta försök att få oss att skvätta till, på ett sätt som irriterar mer än oroar.

Det enda som räddar upp spelet är det fyndiga multiplayerläget. Inte för att det blir ett bättre spel om man spelar fler, men det är lättare att skratta åt dumheterna om man har en kompis att dela upplevelsen med. Spelar man ensam är det dock extremt lätt att hålla sig för skratt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.