"Det ska vara kul på dansgolvet"

Publicerad:

Göran Born firar 40 år som dj.
Göran Born firar 40 år som dj.

Göran Born, Hammarö, firar 40 år som dj. Startskottet på jubilerandet är fredagens spelning på Nöjesfabriken i Karlstad med Rydell & Quick på scen.

Vad blir det för låtar?

– Det blir en blandning av dans- och partylåtar från de här årtiondena, från Patrick Hernandez Born to be alive från 1979 och framåt.

Vilka är dina egna favoritlåtar på dansgolvet?

– Uppåtlåtar! Born to be alive är ett jättebra exempel, Danza Kuduro är en annan låt som alla ger järnet till. Sedan är det mycket ny partymusik som Avicii, men det måste vara glatt.

Vilken är den mest önskade låten?

– Genom åren har det varit något med Gyllene Tider men just nu är det Avicii.

Vad är det som är kul med dj-jobbet?

– Jag arbetade heltid i över tio års tid som dj och det finns en nerv i det. Du får direkt feedback. Väljer du fel, då blir golvet tomt. Det gäller att hitta den minsta gemensamma nämnaren så att alla blir nöjda.

Var brukar du spela?

– På Nöjesfabriken är jag när det är stora fester eller plus 30-årskalas, men mitt stamställe i Karlstad är Harrys, där är jag en till två gånger i månaden. Jag brukar också spela i Karlskoga, Branäs och Sälen.

Hur kom du in på dj-banan?

- Jag och min kompis Peter Björklund var unga SSU:are och vi blev tillfrågade att hålla i ett knattedisco för Unga Örnar. Då tog vi Peters hemmastereo med kassettdäck och skivspelare. Vi tyckte att det var jättekul och sedan fortsatte vi efter det.

Vad gör du när du inte spelar musik?

– Jag jobbar på Hammarö kommun som IKT-utvecklare och försöker få IT att funka med pedagogiken. Jag stöttar rektorer och lärare i hur vi ska använda redskapen bättre.

Artikeltaggar

AviciiFamiljHammaröHarrysKarlstadNöje/KulturNöjesfabriken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare