• idag
  14 juli
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.7 mm
 • onsdag
  15 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

BIK Karlskoga på fall mot Västerås

Ishockey
PUBLICERAD:
Foto: Roger Gleisner
BIK Karlskoga föll i torsdagens träningsmatch hemma mot Västerås som vann med 4–2 (1–1, 1–0, 2–1).

BIK tog ledningen i mitten av första perioden när Fredrik Höggren gjorde mål på tidigare lagkompisen Emil Kruse efter förarbete från Jonatan Harju. En knapp minut senare utjämnade Västerås till 1–1 genom Jimmie Jansson.

Västerås gick fram till ledning efter 7.25 i andra perioden när Daniel Öhrn gjorde mål i spel fem mot tre.

Knappt fyra minuter in på tredje perioden prickade Västerås även in ett tredje mål, nu genom Sebastian Benker.

BIK närmade sig

Med lite mindre än tolv minuter spelade fick Västerås August Nilsson matchstraff efter en attack mot BIK:s David Lilja, som gjorde comeback efter skadeproblem. Det hann gå bara 27 sekunder innan hemmalaget reducerade. Efter 12.26 slog Alexander Anderberg till. BIK fick fortsätta i numerärt överläge. Med 13.58 på klockan drog BIK på sig en utvisning vilket betydde spel fyra mot fyra. Nästa utvisning drabbade Västerås, något som innebär drygt 50 sekunder med två man mer på isen för BIK.

Med 21 sekunder kvar fastställde Västerås slutresultatet till 4–2 i tom kasse. Fredrik Johansson var målskytt.

Det betydde förlust för BIK trots en intensiv forcering mot slutet.

Matchfakta

Det var 581 åskådare på plats i Nobelhallen på torsdagskvällen.

Matchen mot Västerås, som är en blivande konkurrent i allsvenskan, var BIKf:s femte den här försäsongen. Tidigare har resultaten blivit: 1–2 efter förlängning hemma mot Örebro från SHL, 1–2 borta efter straffar mot Mariestad från ettan, 1–2 hemma mot allsvenska Vita Hästen och 5–0 borta mot Södertälje från allsvenskan.

BIK spelar två träningsmatcher nästa vecka. På onsdag gästar laget Västerås. På fredag spelar BIK i Filipstad mot Mora.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.