Hoppa till huvudinnehållet

Hälso- och sjukvårdsnämnden vill öppna BB

Publicerad:
BB i Karlskoga ska återigen stängas i tio veckor under sommaren, avdelning Q,
BB i Karlskoga ska återigen stängas i tio veckor under sommaren, avdelning Q, Foto: Roger Gleisner

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade om återöppnande av förlossningsverksamheten i Karlskoga.

Den politiska viljan är att Region Örebro län även i framtiden ska ha förlossningsverksamhet vid både Universitetssjukhuset Örebro och Karlskoga lasarett. Det slog hälso- och sjukvårdsnämnden fast vid dagens sammanträde.

I våras fattade verksamhetschefen på kvinnokliniken beslut om att stänga förlossningsverksamheten i Karlskoga efter att ha gjort bedömningen att patientsäkerheten för de akut sjuka nyfödda barnen inte kunde tillgodoses. Mot bakgrund av det beställde Karin Sundin (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, en kartläggning av förutsättningarna för att åter kunna öppna förlossningsverksamheten.

"Efter att ha tagit del av kartläggningen fattade vi i nämnden beslut om att skyndsamt öppna förlossningsverksamheten i Karlskoga igen. I det arbetet ska berörda verksamheter involveras kring hur det ska gå till. Därmed håller vi fast i vår intention om att länet ska ha två förlossningsverksamheter, en i Karlskoga och en i Örebro, så länge vården kan bedrivs på ett säkert sätt", säger Karin Sundin (S) i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Artikeltaggar

BBKarin SundinKarlskogaKarlskoga lasarettÖrebroUniversitetssjukhuset ÖrebroVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.