Dick Axelsson blir expertkommentator

Ishockey
PUBLICERAD:
Dick Axelsson kliver in i en ny roll i höst, när han blir expertkommentator i SVT.

Den förre FBK-profilen Dick Axelsson kommer tillsammans med Nils "Nisse" Ekman att kommentera SVT:s sändningar av CHL-matcher i höst. Nykomlingarna kommer att komplettera kommentatorerna Chris Härenstam och Jonas Andersson, och i studion i Stockholm kommer Marie Lehmann och Dusan Umicevic att leda sändningarna.

Dick Axelsson står utan kontrakt den kommande säsongen, och har under sommaren rehabtränat sitt knä. Det kommer han att fortsätta med i höst, och det är det som gör att han kan kommentera CHL-matcherna.

– Det ska bli väldigt spännande! Framförallt är det kul att få chansen att bidra med mina erfarenheter och kunna se hockey på ett nytt sätt när man spelat så länge. I tiden passar det också jättebra då jag inte har någon klubb klar, att då få fortsätta att fokusera och jobba med hockey på det här nya sättet för mig är perfekt, säger Dick Axelsson i ett pressutskick.

Nils "Nisse" Ekman är numera sportchef för Djurgårdens damlag. Han blev känd för en bredare publik när han tillsammans med hustrun Danijela Rundqvist var med i SVT:s serie Kampen för ett barn, som sändes 2018. Deras dotter Ella föddes i november 2017.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.