Knivbeväpnad man greps vid skola

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man beväpnad med kniv greps på tisdagen av polis utanför Forsnässkolan i Munkfors.

Mannen ska ha rört sig utanför Forsnässkolan och personalen agerade snabbt för att få eleverna i säkerhet inne på skolan.

En knivförsedd man befann sig vid Forsnässkolan på tisdagen.
Foto: Tommy Andersson

– Det är en man i 55-årsåldern som är gripen misstänkt för olaga hot, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisen i Bergslagen.

Några elever som orienterade ska ha upptäckt mannen, som bar kniv och upplevdes som hotfull. Polisen anträffade och grep mannen i anslutning till hans bostad. Han kommer att förhöras om sitt beteende vid skolan. Förhör kommer även att hållas med personer som iakttagit mannen.

– Exakt vad han har gjort och sagt är okänt. Det får utredningen visa. Jag hoppas att vi kan fokusera på de vuxna som var med, så kan kommunens verksamhet prata med barnen, säger Stefan Dangardt.

Polisen har genomfört en husrannsakan i mannens bostad, för att söka efter en eventuell kniv.

– En kniv är beslagtagen, bekräftar Stefan Dangardt vid 13-tiden.

Två polispatruller stannade under eftermiddagen kvar på skolan för att skapa trygghet och svara på eventuella frågor från eleverna.

Elever och medarbetare kommer att fortsätta skoldagen som vanligt. Skolans rektor Camilla Brandt uppger i ett pressmeddelande att skolan kommer att erbjuda stöd och hjälp i form av en kurator.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.