Coop Värmland flyttar huvudkontoret

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Coop Värmland och dotterbolaget Pekås lämnar sitt nuvarande huvudkontor vid Tullholmen i Karlstad. Flytten till Stora Coop Bergvik sker under det första halvåret 2020.

I ett pressmeddelande skriver Coop Värmland att flytten innebär en ökad kostnadseffektivitet, eftersom det attraktiva området vid Tullholmen lämpar sig bättre som bostadsområde.

– Vi kommer i stort sett att använda befintliga ytor intill Stora Coop Bergvik även om en viss ombyggnad kommer att ske, samtidigt som vi bättre tar hand om den säljyta som finns i butiken, säger Tomas Sjölander, vd Coop Värmland, i ett pressmeddelande.

I dag finns även Nästgårdsköket, som producerar tårtor och konditoriprodukter vid Tullholmen. Den verksamheten kommer vid årsskiftet att flytta in hos Matmejeriet, där Milko i Karlstad tidigare hade sin lokal.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.