Byråkrater i möten - vad blir resultatet?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Så får vi då svar på hur facket arbetar för värmlänningar som behöver sjukvård. Det gäller situationen på akuten sommaren 2019.

Anmälan från facken Kommunal och Vårdförbundet som inlämnades i början av juli till Arbetsmiljöverket ska hanteras under september månad.

I september kommer ett antal statliga byråkrater åka till Karlstad för våra skattepengar. Sitta i långa möten med andra byråkrater, chefer, administratörer och fackliga representanter. Också betalda med våra skattepengar.

De fackliga representanternas kommer gå omkring som nöjda katter, och kan nu motivera sin existens. De kommer synas en stund. De är ju mitt i stridens hetta.

Nöjd katt. Det är så insändarskribenten ser de fackliga företrädarna framför sig i den utvärdering som ska göras om akutenläget.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Efter det ska man skriva rapporter, och sammanställa resultaten, förbereda presentationer. Månne det blir klart innan jultomten knackar på?

Sommaren 2019 har varit. Allt detta rör en tid som vi har passerat. Sedan vidtar ytterligare möten och troligen fler resor för våra skattepengar. Allt detta tar naturligtvis tid från dem som behöver vara i vården. De som behöver arbeta med frågor om hur värmlänningar ska få bra vård i framtiden. De får nu istället sitta i ändlösa möten och prata om tider som varit.

Därefter blir resultatet...ja vad blir resultat av detta?

En rapport till. En rapport till bland alla andra rapporter. Som inte handlar om vården. Som handlar om vem som gjorde, eller inte gjorde något. Vem som följde eller inte följde regler, som inte fungerar i verkligheten. Går det möjligen att hitta en syndabock någonstans (helst inom sjukvårdsledningen)? Ska man skriva om några administrativa policydokument någonstans? Som ingen läser.

Men bättre vård för oss värmlänningar blir det inte nåt med.

Konsten att leva på andra

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.