Hoppa till huvudinnehållet

Vass spurt gav andra raka för Botox

Publicerad:
Botox och Björn Goop, i stall Arvidssons klassiska färger, avgjorde mot Gaylord Am i en snabb avslutning.
Foto: Lennart Kihlman

Tre starter och två segrar – treårige Botox har inlett sin karriär på ett lovande sätt.

Under måndagskvällen spurtade han hem 50 000 kronor i en hård slutduell.

– Det är en fin häst med ett bra driv som fortfarande går tungt balanserad så det finns en hel del utveckling, sa Björn Goop.

I den senaste starten tjänade Botox 70 000 kronor på Solvalla och den här gången var det alltså 50 000 kronor som väntade på vinnaren.

Trots det höga förstapriset var det endast sex hästar som ville vara med i loppet och det bjöds på tre bra prestationer.

Vikens Brummer höll ledningen från innerspåret och han fick Gaylord Am på sin utsida.

När Kristian Lindbergs häst hade kopplat greppet klev Botox in i handlingen. Efter ett lopp i vinnarhålet och en perfekt resa spurtade han till en knapp men säker seger.

– Jag hade gärna kört i ledningen men tre hästar på startvolten öppnade jättebra och eftersom min häst är orutinerad valde jag att köra snällt. Det löste sig bra och han gick i mål på ett bra sätt, sa Goop.

Tog en trippel

Dessförinnan hade han vunnit två lopp på V5-spelet. I V5-1 var Giordano Soa klar favorit och efter att Goop, som så ofta förr, skaffat sig ett bra läge från ett bakspår med voltstart blev det odramatiskt till slut. Från andra par utvändigt attackerade Goop ut på den sista långsidan och efter att Giordano Soa snabbt svept till ledningen blev segermarginalen sex längder på utmärkta 12,5/1 640 meter voltstart.

– Nu har han fått starta på ett tag och han är duktig, han är flegmatisk och fin och har bra förutsättningar. 1 640 meter och voltstart är egentligen inte hans grej men det var en bra proposition för honom, sa Goop efter att Giordano Soa tagit seger nummer fyra i karriärens femte start.

Den andra segern på V5-spelet för Goop kom i den fjärde avdelningen tillsammans med Nicklas Westerholms Qiao Q.L., som vann lätt från spets före en vasst spurtande Chip Line.

Två dubbelsegrare

Magnus Jakobsson och Erik Adielsson tog två segrar var.

Jakobsson vann med egentränade Fossens Wally och Global Vision, som båda vann efter kraftfulla avslutningar från kön.

Fossens Wally hade långt fram från femte par utvändigt in i den sista kurvan men när Jakobsson attackerade bet det bra och segern blev lätt.

– Det är inte bestämt när hon startar nästa gång men hon står bra inne i stoloppen på V75 så man kan tänka sig att det blir ett sådant lopp, informerade Jakobsson.

Global Vision spurtade till seger efter en resa i fjärde par utvändigt och Jakobsson berättade att han tyckte att hästen kändes bättre än i den senaste starten.

Adielsson tog sina segrar med hästar som tränas av Svante Båth. Anna Mauds Lassie fick ett lopp i andra par utvändigt och när först den i dödens travande Bahama Breeze galopperade på den sista långsidan och sedan ledande Zoreen på upploppet blev det en lätt seger.

Med Global Unlimited utnyttjade Adielsson sin hästs styrka genom att köra fram utvändigt om ledande Joe Martini mitt i loppet och Global Unlimited avgjorde på ett mycket rejält sätt.

Artikeltaggar

Björn GoopErik AdielssonFärjestadstravetMagnus JakobssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.