Fjärde raka för Tyr

Publicerad:
William Lundqvist visar stolt upp vandringspriset i Värmlandsserien. Nu är OK Tyr bara en seger från att ta hem vandringspriset för gott. Karlstadsklubben tog fjärde raka segern. Foto: Olov Öström

Det som på förväg såg ut att bli lite spännande blev det aldrig någon dramatik kring. OK Tyr var överlägset i Värmlandsserien och vann för fjärde året på raken.

Karlstadsklubben hade inför Värmlandsserien i Karlskoga gett de andra klubbarna i A-gruppen ganska mycket handikapp.

Tyr hade klart lägst grundpoäng inför start, 85 poäng. Konkurrentklubben OK Fryksdalen hade den högsta mobiliseringspoängen, 280. Den poängen beräknas på hur många deltagare man mönstrar i förhållande till antalet aktiva i klubben.

Nu var det aldrig något snack. OK Tyr visade upp den bästa bredden och spetsen. Totalt med grundpoäng och placeringspoäng nådde Tyr 925 mot tvåan Kils OK:s 599 poäng.

Johan Söderlund från OK Tyr gjorde en bra insats på långa herrbanan och var trea. Jan Olm som just stämplat vid sista kontrollen och hans Kils OK fick se sig besegrade både på banan och i sammandraget.
Johan Söderlund från OK Tyr gjorde en bra insats på långa herrbanan och var trea. Jan Olm som just stämplat vid sista kontrollen och hans Kils OK fick se sig besegrade både på banan och i sammandraget. Foto: Olov Öström

Tyr är nu bara en seger från att ta hem vandringspriset, en tavla av Sven-Åke Modin, för gott.OK Fryksdalen och lite överraskande Västvärmlands OK åkte ut A-gruppen.

I B-gruppen blev det desto jämnare i tätstriden. Det skilde till slut inte mer än 35 poäng mellan tre klubbar. Kristinehamns OK vann före Skattkärrs SOK. De båda flyttas nästa år upp i A-gruppen. Lustens OK missade avancemang med futtiga 18 poäng.

Överraskade

Den största överraskningen i Värmlandsserien var annars – terrängen. OK Djerf hade letat upp ett tidigare inte använt område sydöst om Karlskoga, inte allt för många kilometer från stadens golfbana.

Det bjöds både på tekniskt spännande orientering och oväntat fin terräng. Många deltagare befarade annars det värsta eftersom det finns mycket sten i omgivningarna, men det här var en orienterings-pärla som Per Jansson & co hittat.

Artikeltaggar

KarlskogaKristinehamns OKOK DjerfOK FryksdalenOK TyrOrienteringSportVärmlandsserien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare