Storbrand på Samos – Karlskogabo evakuerad

Inrikes/utrikes
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Brandflyg bombar brandområdet. (bilden är från ett annat brandtillfälle i Grekland)
Foto: PETROS GIANNAKOURIS
Det brinner på den grekiska ön Samos. Dit åkte Karlskogabon Ann-Louise Lundin på semester under lördagen.
– Det här känns inte så jätteroligt, vi kom ju i dag, säger hon till Aftonbladet.

Hotellet som Ann-Louise Lundin skulle bo på ligger i Pythagorion i östra delen av Samos. Branden startade vid 16-tiden på lördagen i bergen utanför byn och röken har under kvällen spritt sig ner över byn.

Branden på Samos
Foto: Ann-Louise lundin

Strax innan åtta på kvällen har evakuering av några hotell påbörjats.

"Evakuering i fullständig ren, skär panik... strömavbrott, hela havet svart av aska o på det en taxiresa i ren panik bort, bort från eldinfernot", skriver Ann-Louise Lundin på sin Facebooksida i ett offentligt inlägg tillsammans med bilder från området.

– Vi har evakuerat gäster från tre hotell, totalt rör det sig om 32 svenska gäster. Vi har personal som möter upp de evakuerade. Självklart har vi kontakt med de lokala myndigheterna och följer det här, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo, till Aftonbladet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.