Champagne – världens mest kända bubblor

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Champagneglaset skall hållas lutande när champagnen hälls upp - då bevaras dubbelt så många bubblor som är bärare av massor av smakämnen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Visste du att världens mest kända mousserande vin bara får heta champagne om det kommer från området Champagne?
Det råder strikta regler och lagar kring detta bubblande vin. Bara ett fåtal druvor är tillåtna, de får bara odlas regionens gränser och vinet måste lagras en viss tid innan det kan släppas ut till försäljning. Allt för dig och mig.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på nwt.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.