Rodney Crowell berättar om Texas

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Rodney Crowell har en så hög och jämn kvalitet att man nästan tar det för givet numera; det är kompetent, välskrivet och starkt – men ibland sitter man ändå nästan och önskar lite svajiga äventyr.

På Texas utmanar han sig främst genom en knippe välrenommerade gäster som också kan ses som konkurrenter i genren, som Steve Earle. Lyle Lovett och Willie Nelson och även Ringo Starr och Billy Gibbons gör gästinhopp.

Tematiskt är det som titeln antyder en berättelse om Texas, med allt från vindpinade själar på jakt efter lyckan eller sig själva, till oljebolag, bilar och politiska kommentarer som i The border. I botten finns Crowells säkra hand med sångerna och hans typiska humor som räddar det mesta från att bli alltför pretentiöst, som i You´re only happy when you´re miserable. På Texas visar Crowell lite mer av sin rockigare sida, men samtidigt är det några ballader som griper tag ordentligt.

Bästa låt: What you gonna do now

Artikeltaggar

SkivorTexas

Läs vidare