Hoppa till huvudinnehållet

Hängivet köande för Håkan-biljetter

Publicerad:
Bröderna Axel och Olle Karlstedt ser fram emot att höra "2 steg från Paradise" när biljetterna väl är i hamn. "Den var bra live sist så den vill jag höra igen", säger Axel. Foto: Lisa Olaison

Nästa år firar hela svenska folkets Håkan Hellström 20 år som artist. Det gör han med en unik spelning på Ullevi den 12 juni. Kön ringlade lång när biljetterna släpptes på fredagsmorgonen.

Jo, det finns faktiskt fortfarande en stor chans att få hett eftertraktade konsertbiljetter genom att köa utanför ett försäljningsställe. I Karlstad är det Scalateatern som säljer biljetterna till nästa års stora Håkan-händelse på Ullevi i Göteborg.

Felicia Jonasson från Karlstad var först på plats, i morgonrock på liggunderlag.

– Jag gick hit direkt efter jobbet. Jag jobbar som servitris och slutade vid tolv på natten. Jag har precis flyttat och har inga vinterkläder här än så jag fick köra med lager på lager, säger hon och tar tacksamt emot kaffe och frukostmacka av servande pojkvännen Ludwig Eklund.

Har du sovit något?

– Lite sporadiskt. Jag låg här och vinkade till både polis och Securitas som kom förbi, för det ser kanske lite konstigt ut att man ligger här utanför.

Vilken låt ser du fram emot att höra?

– "Du är snart där" är en favorit.

Klockan fyra på morgonen kom Emil Jonsson från Karlstad till kön och fick plats nummer tre.

Emil Jonsson ser fram emot att höra "Tro på livet" från senaste albumet. "Den kan nog bli bra, det är en pampig och filmisk låt", säger han.
Emil Jonsson ser fram emot att höra "Tro på livet" från senaste albumet. "Den kan nog bli bra, det är en pampig och filmisk låt", säger han. Foto: Lisa Olaison

– Jag köade 2014 i Göteborg och har gjort det några gånger till. Det är lite av grejen att stå och frysa så att man kämpar lite för att få biljetter. Jag lyssnar på poddar när jag väntar.

I varsin solstol med filtar sitter bröderna Axel och Olle Karlstedt från Karlstad. De kom strax efter Emil och tror de har goda biljettchanser.

– Men nu fryser jag! Skulle ha haft en pläd till. Vi får köra lite "Kom igen Lena" och dansa så vi blir varma, säger Axel.

Anders Dahl, vd för Scalateatern, släpper in de köande i värmen strax innan biljettsläpp.
Anders Dahl, vd för Scalateatern, släpper in de köande i värmen strax innan biljettsläpp. Foto: Lisa Olaison

Strax innan tio släpptes de in i Scalateatern av vd:n Anders Dahl.

– Vi har fyra kassor öppna och bokar direkt i systemet så de har goda chanser att få biljetter, säger han.

Biljetterna till konserten sålde slut på några minuter.

Biljetterna till ytterligare en konsert, dagen efter den första på Ullevi, släpptes kort därefter.

Artikeltaggar

GöteborgHåkan HellströmKarlstadNöje/KulturNyheterScalateaternUllevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.