Hagforsing i U19-landslag

Innebandy
PUBLICERAD:
Hagfors IBS talangfulle forward Jacob Karlsson är uttagen i U19-landslaget.
Nu väntar dubbla matcher mot Finland första helgen i september.

Landskamperna går under namnet Finnkampen och spelas i Lerum respektive Alingsås.

Truppen består av 20 spelare och Jakob Karlsson är den ende från Värmland.

– Många 01:or som inte fick spela VM är nog hungriga på att visa upp sig i landslagströjan. Vi har följt alla uttagna spelare på exakt samma sätt. Från Sweden Floorball Youth Camp, RIG-uttagningar, SDF-SM, Talang 17 och Innebandyfesten. Vi har sett dem under en lång tid och det känns jättekul att det blir ett nytt gäng, säger förbundskaptenen Markus Puskala i ett pressmeddelande.

Matcherna spelas den 6 och 7 september.

– Det är inte något revanschläge för oss eftersom vi slog Finland i semifinalen i VM. Men vi vill visa vad vi kan och täppa till luckorna som gjorde att vi inte vann VM-finalen (mot Tjeckien i maj), säger Markus Puskala.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.