Hoppa till huvudinnehållet

Efter biljettkaoset: Tredje Hellströmkonsert

Publicerad:
Håkan Hellström på Ullevi 2017. Arkivbild.
Håkan Hellström på Ullevi 2017. Arkivbild. Foto: Per Wahlberg/TT

Det blir tre konserter med Håkan Hellström på Ullevi nästa sommar. Det står klart sedan intresset för de två första kvällarna fått biljettföretaget Ticketmasters hemsida att braka.

Håkan Hellström intar Ullevi tre kvällar nästa år – 12 och 13 juni, samt 28 augusti, meddelar arrangören FKP Scorpio.

"Det blev direkt tydligt att en konsert inte skulle räcka, och vi förstod snabbt att inte ens två Ullevi skulle kunna rymma alla som ville vara med och fira 20-årsjubileet", säger arrangörens pr-chef Kajsa Apelqvist enligt ett pressmeddelande.

Biljetterna till augustispelningen släpps på onsdag.

För en vecka sedan avslöjade Hellström planerna på att återvända till Göteborgsarenan den 12 juni för att fira 20-årsjubileet för debuten "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Strax efter det att biljetterna släpptes på fredagsförmiddagen meddelade arrangören att det blir en andra kväll 13 juni.

"Fruktansvärt dåligt"

Biljetterna sålde snabbt slut – men många biljettköpare vittnar om stora problem med Ticketmasters sajt.

På Hellströms och biljettföretagets Facebook-sidor haglar hundratals arga kommentarer från fans som blivit utkastade ur systemet flera gånger. Många vittnar om att de köat hela morgonen och lyckats välja biljetter för att sedan mötas av meddelanden om "tekniskt fel" när de försökt betala.

"Har varit framme till sista betalningsläget och trots detta inte varken sig kunnat betala ändå mindre fått några biljetter. Skandal", skriver en person.

"Kastades också ut. Fruktansvärt dåligt av Ticketmaster att ta på sig ett uppdrag som de uppenbarligen inte har kapacitet att utföra", rasar en annan.

"Långsammare än vanligt"

Ticketmasters svenska marknadschef Cecilia Nilsson svarar i ett mejl till TT:

"Det var stor efterfrågan på biljetterna till Håkan Hellström i dag – det var faktiskt ett av de mest populära biljettsläppen Ticketmaster haft i hela Europa. Den enorma efterfrågan ledde tyvärr till att vissa fans upplevde ett långsammare biljettköp än vanligt. Vi beklagar självklart det inträffade men kan bekräfta att det nu fungerar som normalt", skriver hon.

Häromdagen rapporterade Göteborgs-Posten att så gott som alla hotellrum i Göteborg redan är bokade.

Senast Håkan Hellström spelade på Ullevi var i juli 2017 under turnén "Rullande åska". Efter den turnén sade Hellström att han planerade att hålla sig borta från scenen i några år.

I december 2018 släppte Håkan Hellström sitt senaste album "Illusioner".

Björn Berglund/TT

Artikeltaggar

Håkan HellströmMusikUllevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.