Bon Iver - Innerligt och lagom smörigt

Skivor
PUBLICERAD:

Bon Iver

i,i
(Jagjaguwar/Playground)

Justin Vernon är både tryggare och veligare än någonsin på nya albumet. Det går alltid att höra att det är han, om inget annat på den där blodigt innerliga soulfalsetten, även när han försöker klippa sönder och skriva om sina gamla idéer.

På nya albumet tar han hjälp av massor av musikerkollegor, men den som tycks ha mest inflytande är Bruce Hornsby. Vernons framåtblickande har alltid tagit avstamp i en lagom smörig 80-talsgubbig pop. Den där stillsamma singer songwriter-soulen är dock fortfarande kärnan runt vilken han spinner sina ibland svällande ljudbyggen. När det är som bäst går den där innerligheten rakt in i hjärtat, som vanligt. Bitvis blir det något förstås en aning oformligt och diffust, men det är alltid vackert.

Bästa låt: Naeem

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.