• idag
  4 aug
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Age of Wonders: Planetfall

Spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Age of Wonders: Planetfall

Windows/Xbox One/PS4
Triumph Studios
Åldersmärkning: 16

Den som föredrar laserpistoler och främmande planeter framför magi och drakar kan rikta sin blick mot Age of Wonders: Planetfall. Age of Wonders är en gammal fantasystrategi-serie, men i och med Planetfall tar den steget ut bland science fiction-stjärnorna.

Resultatet är en fin blandning av kolonibyggande av Civilization-snitt, rollspelsäventyrande och turordningsbaserade, taktiska stider i Xcom-stil. De olika fraktionerna har olika inriktningar, enheter och spelstilar, och det finns gott om utrymme att experimentera med olika sätt att ta sig an utmaningarna.

Hjärtat i dina arméer är hjältarna, som kan låsa upp nya förmågor och utrustas med bättre vapen. Det lär behövas, för striderna kan vara riktigt tuffa. Det finns dock ett diplomatisystem som låter dig smida ränker och skapa allianser istället för att börja bråka med alla du stöter på. Kort sagt – Age of Wonders: Planetfall är ett väldesignat och lyckat strategispel som drar upp sina gamla fantasyrötter och styr kosan mot yttre rymden.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.