• idag
  9 juli
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kyrkor vill lyfta vikten av integration

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sören Dalevi deltar tillsammans med Anders Aborelius i en vänskapsvandring i Mariebergsskogen.
Foto: Håkan Strandman
Den 24 augusti kommer Sören Dalevi, biskop i Svenska kyrkan Karlstads stift, att genomföra en vänskapsvandring i Mariebergsskogen i Karlstad tillsammans med kardinal Anders Aborelius OCD, biskop i Stockholms katolska stift.

Vandringen är ett sätt att få människor att mötas och uppmärksamma vikten av integration och möten.

– Jag tror på att hitta arenor där vi träffas och lär känna varandra. Människor med olika bakgrund, olika förutsättningar och olika tro. En sån här vandring kan vara en sån arena, säger Sören Dalevi. – När människor möts som vänner och gör något tillsammans, även om det är i all anspråkslöshet, bidrar det till att skapa samförstånd över alla gränser, säger Anders Arborelius.

En samling sker innanför huvudentrén och vandringen avslutas med en andakt i Acksjöns kapell.

Vänskapsvandringen arrangeras av Caritas Sverige och Svenska kyrkan och är en del av det större projektet Share the Journey, ett tvåårigt global projekt som Caritas Internationalis genomför i syfte att lyfta fram migrationsfrågorna i världen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.