Två fick böta efter seriekrock – höll inte avståndet

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Två män i dryga 30-årsåldern fick på onsdagsmorgonen böta för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon.

Det var strax före klockan 07.30 på onsdagsmorgonen som de två männen var inblandade i en olycka på riksväg 61 i höjd med Stenstavallen, Vikene, i Arvika.

– Först körde den ena bilisten in i en framförvarande lastbil och sedan körde den andra bilisten in i personbilen som kört in i lastbilen, säger Mats Öhman, presstalesperson i polisens region Bergslagen.

I samband med olyckan hamnade minst en av de två personbilarna i diket och olyckan orsakade också totalstopp i trafiken under cirka trekvart.

Såväl räddningstjänst som ambulans ryckte ut till olycksplatsen, men enligt polisen ska inga personskador ha rapporterats.

Däremot fick alltså de två förarna av personbilarna varsin ordningsbot för att inte ha iakttagit tillräckligt stort avstånd till framförvarande fordon.

– Den ena föraren var först inte med på det, men det har utfärdats två stycken ordningsbot.

Förarna ska ha varit ensamma i sina respektive fordon och ska ha kunnat ta sig ut ur bilarna på egen hand.

Det normala beloppet för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till ett framförvarande fordon ligger på 2000 kronor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.