Hoppa till huvudinnehållet

Bonnierböcker tillbaka till Storytel

Publicerad:
Storytels lyssnare och läsare får tillgång till titlar från Bonnierförlagen. Arkivbild.
Storytels lyssnare och läsare får tillgång till titlar från Bonnierförlagen. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Bonnierförlagen och Storytel har begravt stridsyxan. Företagen har skrivit på ett nytt avtal, som betyder att hela Bonnierförlagens digitala utgivning erbjuds via ljudbokstjänsten.

"I och med detta avtal har vi säkrat förutsägbara och långsiktigt hållbara ersättningsnivåer för oss och alla våra författare, vilket har varit helt avgörande för oss", säger Bonnierförlagens vd Håkan Rudels enligt ett pressmeddelande.

I våras skar det sig mellan förlagsjätten och Storytel då parterna bland annat var oense om ersättningsnivåerna. Konsekvensen blev att Bonnier stoppade flera stora titlar, som Camilla Läckbergs nya roman, från Storytel.

Det nya avtalet löper på tre år och träder i kraft 1 september. Avtalet omfattar 2 000 ljudböcker, 7 000 e-böcker samt framtida utgivning.

Artikeltaggar

BonniersLitteraturNöje/KulturStorytelSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.