Bubbel från Byrån: Lägg ned flyget, ta taxi

Signerat
PUBLICERAD:
I Sverige svarade ungdomar med att stödköpa hamburgare och dela ut i protest. Eventuellt är en liknande revolt att vänta i landet där många är uppfödda på Bratwurst, skriver Byrån.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Frågan är vad färdmedlet ska ersättas med. Taxi kanske? I alla fall mellan riktigt långväga jobbmöten, som förbundsordföranden satte som standard, skriver Byrån.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU beslutade under sin kongress att verka för ett totalförbud av inrikesflyg. Detta med anledning av utsläppen som flyget orsakar. Ungdomsförbundet säger sig vara frustrerat över att moderpartiet inte delar samma ambitioner om att rädda klimatet.

Frågan är vad färdmedlet ska ersättas med. Taxi kanske? I alla fall mellan riktigt långväga jobbmöten, som förbundsordföranden satte som standard då han 2017 tog en taxi från Sälen till Stockholm.

Dubbel köttvinst

I Tyskland höjs röster från olika politiska håll om att införa en skatt på kött. Detta av klimatskäl. När vegetarisk måndag av samma skäl infördes i vissa gymnasieskolor runt om i Sverige svarade ungdomar med att stödköpa hamburgare och dela ut i protest.

Eventuellt är en liknande revolt att vänta i landet där många är uppfödda på Bratwurst. Skatten är menad att omfördelas till de som producerar kött med hänsyn till djurvälfärd. Några köttbönder kan därmed dra dubbel vinst, med både stödköp och statlig bonus.

Brott och straff

Asap Rocky fick slutligen sin dom efter åtalet om misshandel. Uppmärksamheten kring rättsfallet var stor. Rappare är en av få yrkesgrupper som brukar kunna förvandla en fällande dom till framgång genom rättsväsende-inspirerade låttexter.

Men när artisten själv fick beskriva sin reaktion på den villkorliga domen kunde ingen positiv vinkel skönjas. ”Jag är såklart besviken”, lät han världen få veta. Troligen något de flesta dömda brottslingar ändå kan känna igen sig i.

Metro kan bli Retro

Tidningen Metro bekräftar ryktet om nedläggning. Den läsning som tidigare underhöll uttråkade resenärer i kollektivtrafiken har mest troligen ersatts av självvald underhållning i smart elektronik. Men mycket kommer också tillbaka som nostalgi-charmigt. Vem vet, kanske återuppstår tidningen som Retro-Metro inom några decennier.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.