Banrekord av Aramis Bar

Publicerad:

Aramis Bar, som bland annat ägs av Peter Forsberg, debuterade för Björn Goop vid Åbys lunchtrav under tisdagen och det slutade på bästa sätt då han vann på tiden 14,4/2 640 meter, ett nytt banrekord på Åby för treåriga utlandsfödda hästar.

Efter ett lopp i andra par utvändigt satte Goop in attacken mitt i den sista kurvan och Aramis Bar avgjorde lätt mot äldre konkurrenter. Den här starten var ett led i matchningen mot det italienska derbyt.

– Det är några jättebra treåringar där nere, men jag tror att Aramis Bar kommer att stå sig väldigt bra. Det känns som en jättefin häst, sa Goop.

Carl Johan Jepson hade en fin dag på Åby. Han vann det andra loppet med Magnus Dahléns Atik D.L. och hade även andraplatser med Global Viscount och Pint of Choc.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonPeter ForsbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare