Topphäst flyttas till Paw Mahony

Trav/spel
PUBLICERAD:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Sjuårige Donatomite har vunnit 20 lopp och tjänat nästan 2,4 miljoner kronor.
Nu står det klart att han kommer att lämna Frode Hamre och ny tränare blir Paw Mahony.
– Jag känner att jag inte kan försvara att vår topphäst tränas i Larvik och inte hemma i Årjäng, säger ägarrepresentanten Jonas Ås i ett pressmeddelande.

Gränstrav i Årjäng köpte Donatomite i november 2017 av Valen AB och nu tar man steget vidare och sätter hästen värmländsk träning.

Ny hemadress för den vasse sprintern Donatomite blir hos Paw Mahony i Mangskog, som därmed får in en reklamhäst till sitt stall.

Lokalt engagemang

Att flytta en travhäst från en tränare till en annan kan vara ett svårt beslut och så har varit fallet även den här gången.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet som vi har haft med stall Hamre och vill ge vårt största tack till tränare och skötare. Samtidigt har de full förståelse för vårt lokala engagemang. Jag är själv delaktig lokalt både i samarbete med travbanan och inte minst i politiken och jag känner att jag inte kan försvara att vår topphäst tränas i Larvik och inte hemma i Årjäng. Vi har många duktiga tränare i Årjäng som tillsammans med travbanan lyfter engagemanget runt travsporten lokalt till en ytterligare division och då måste vi som hästägare i kommunen också göra det vi kan för att stötta den positiva utvecklingen, säger Jonas Ås, som företräder ägarfamiljerna till hästen, i ett pressmeddelande.

Vunnit 20 av 56

Flytten till Paw Mahonys stall kommer att ske i slutet av augusti.

– Valet av tränare var inte enkelt när vi har så många duktiga aktiva tränare i kommunen, men eftersom familjen har unghästar sedan tidigare hos Paw Mahony så får han förtroendet att träna även Donatomite. Vi har en bra relation till Stall Mahony och de tar väldigt väl hand om oss som hästägare vilket vi sätter stort värde på, avslutar Jonas Ås.

Under sin karriär har Donatomite vunnit 20 av 56 starter och han har tjänat 2 374 511 kronor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.