Hoppa till huvudinnehållet

"Smaklös kampanj" - trots leksaksvapen

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I en tid när begreppet skjutningar blivit allt vanligare och vi läser om mord utförda med skjutvapen både i Sverige och utomlands, inte minst USA, så väljer Karlstadpartiet Livskvalitet att kampanja för sin sak med just ett skjutvapen.

Spelar ingen roll att det är ett leksaksvapen.

Karlstadpartiet Livskvalitets senaste kampanj för ett Skutberget utan Mumin får kritik av insändarskribenten.
Karlstadpartiet Livskvalitets senaste kampanj för ett Skutberget utan Mumin får kritik av insändarskribenten.

Budskapet, som enligt partiet är en direkt uppmaning till kommunalrådet Per- Samuel Nisser att avstyra planerna på en temapark på Skutberget, framförs hotfullt. Vad händer med PSN om han inte lyder uppmaningen?

En smaklös kampanj signerad Peter Sörensen & Co som återigen visar att partiet inte skyr några som helst medel för att få igenom sin sak.

Michael Österman

Svar direkt:

Den aktuella kampanjen är framtagen för att ge dem som så önskar möjlighet att med ett färdigskrivet och färdigadresserat vykort tala om för kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser att man tycker att den blågröna kommunledningens planer på att förvandla 300 000 kvadratmeter, motsvarande 42 fullstora fotbollsplaner, av Skutberget till en delvis inhägnad och avgiftsbelagd Muminpark, är en riktigt dålig idé.

Framsidan av kortet visar en busig liten liten tjej i orange baddräkt med simglasögon och en vattenpistol, samt den medvetet lite uppkäftiga rubriken ”Don´t f**k with Skutberget!” samt den förtydligande undertexten ”Det är engelska och betyder Rör inte Skutberget”.

Personligen tror jag att man måste anstränga sig ganska rejält för att uppfatta budskapet som särskilt hotfullt. Men hur man väljer att uppfatta och tolka ett budskap varierar naturligtvis från individ till individ. Insändarskribentens starka reaktion måste dock i detta fall sannolikt ses i ljuset av en meningsskiljaktighet i sakfrågan. Bland dem som liksom oss ogillar kommunens planer har kampanjen fått en mycket bra respons och korten går som smör i solsken.

Peter Sörensen, politisk talesperson för Karlstadpartiet Livskvalitet

Artikeltaggar

InsändareKarlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunMuminlandetPeter Sörensen