Tidemand får ny chans i WRC

Rally
PUBLICERAD:
Pontus Tidemand är anmäld till det turkiska VM-rallyt.
Foto: Micke Fransson/TT
Efter en lång väntan står det nu klart att Pontus Tidemand får en ny start i rally-VM.

Värmlänningen kommer till start i det turkiska VM-rallyt 12-15 september.

– Det ska bli så kul att vara med och fightas igen. Jag har sett fram emot det här sen jag klev ur bilen på Rally Swedens sista dag i februari. Vägen hit har kantats av otroligt hårt arbete men det har lönat sig och nu tar vi nya krafttag för att slå oss fram bit för bit, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

28-åringen och hans norske kartläsare Ola Fløene har kört två VM-deltävlingar i WRC-klassen hittills under årets säsong. Först premiären i Monaco och därefter Svenska rallyt.

Nu får han alltså ytterligare en chans med brittiska teamet M-sport.

– Det är härligt att ha Pontus tillbaka i teamet och tillbaka bakom ratten på vår Ford Fiesta WRC. Det här är något många ville se, inklusive jag själv, och jag ser fram emot att se hur han presterar i Turkiet, säger teamchefen Richard Millener.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.