Tidemand får ny chans i WRC

Publicerad:
Pontus Tidemand är anmäld till det turkiska VM-rallyt. Foto: Micke Fransson/TT

Efter en lång väntan står det nu klart att Pontus Tidemand får en ny start i rally-VM.

Värmlänningen kommer till start i det turkiska VM-rallyt 12-15 september.

– Det ska bli så kul att vara med och fightas igen. Jag har sett fram emot det här sen jag klev ur bilen på Rally Swedens sista dag i februari. Vägen hit har kantats av otroligt hårt arbete men det har lönat sig och nu tar vi nya krafttag för att slå oss fram bit för bit, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

28-åringen och hans norske kartläsare Ola Fløene har kört två VM-deltävlingar i WRC-klassen hittills under årets säsong. Först premiären i Monaco och därefter Svenska rallyt.

Nu får han alltså ytterligare en chans med brittiska teamet M-sport.

– Det är härligt att ha Pontus tillbaka i teamet och tillbaka bakom ratten på vår Ford Fiesta WRC. Det här är något många ville se, inklusive jag själv, och jag ser fram emot att se hur han presterar i Turkiet, säger teamchefen Richard Millener.

Artikeltaggar

Pontus TidemandRallyWRC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare