Hoppa till huvudinnehållet

Nya skolbyggnaden tar form och följer planen

Publicerad:
Peter Månsson, Hussein Zeki och Lars Bryntesson ser fram emot ett intensivt byggår. Foto: Denny Jansson

Byggandet av den nya skolbyggnaden vid Nordmarkens skola som ska inrymma låg- och mellanstadium pågår för fullt och följer än så länge tidsplanen.

– Vi kommer att vara färdiga i tid, säger projektledaren Hussein Zeki.

I december förra året togs det första spadtaget i projektet som ska ge eleverna på låg- och mellanstadiet på Nordmarkens skola i Årjäng en helt ny skolbyggnad, vilken kommer att rymma närmare 370 elever.

Totalsumman för projektet är beräknad till 109,4 miljoner kronor och planen är att den nya byggnaden ska stå färdig lagom till dess att höstterminen börjar nästa höst. Och än så länge ser planen ut att hålla.

– Just nu håller vi alla ramar. Det har hittills gått fantastiskt bra och vi har inte stött på några större saker, berättar Peter Månsson, samhällsbyggnadschef på Årjängs kommun.

Ytterväggar i höst

Den nya skolbyggnaden uppförs i två plan och ersätter flera av skolans äldre byggnader. På den än så länge tomma nedervåningen kommer lågstadiet att inrymmas med lokaler för undervisning och grupparbeten samt arbetsrum för personalen, medan mellanstadiet flyttar in en våning upp.

Så här kommer den nya skolbyggnaden för låg- och mellanstadiet på Nordmarkens skola att se ut när den står färdig nästa sommar.
Så här kommer den nya skolbyggnaden för låg- och mellanstadiet på Nordmarkens skola att se ut när den står färdig nästa sommar. Foto: Årjängs kommun/Mondo arkitekter

Än återstår en hel del arbete med byggnaden som än så länge saknar ytterväggar och yttertak, något som väntas bli färdigt under den kommande hösten.

– I oktober ska vi täta byggnaden så att vi kan koppla in värmen. Därefter gör vi ordning insidan av byggnaden och sedan rullar det på. Vi räknar med att ha allt arbete färdigt i början av sommaren så att vi kan lämna byggnaden för besiktning, säger Lars Bryntesson, platschef på entreprenören Byggdialog.

Rustar upp utemiljön

Efter att verksamheten flyttar in i den nya skolbyggnaden övergår projektet till att riva flera av de äldre byggnader som den nya byggnaden ersätter. Samtidigt kommer även utemiljön utanför den nya skolbyggnaden att rustas upp.

– Det satsas en hel del på utemiljön och det blir bland annat en multiarena likt den utanför högstadiet, säger Hussein Zeki, projektledare på Årjängs kommun.

Nu är förskolebygget i Årjäng i gång

Artikeltaggar

Årjängs kommunByggdialogHussein ZekiNordmarkens skolaNyheterPeter Månsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.