Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen söker idéer för att bli mer HBTQ-vänlig

Publicerad:
Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Mångfaldforum, Ola Persson (C), regionråd, Margareta Friman, prorektor Karlstads universitet, och Hazel Svensson, ordförande Värmland Pride framför en av förslagslådorna som kommer att vara utplacerade runt om i Karlstads kommun.
Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Mångfaldforum, Ola Persson (C), regionråd, Margareta Friman, prorektor Karlstads universitet, och Hazel Svensson, ordförande Värmland Pride framför en av förslagslådorna som kommer att vara utplacerade runt om i Karlstads kommun. Foto: Eric Lindgren

För två år sedan frågades Karlstadsborna hur kommunen kunde bli mer HBTQ-vänlig, något som resulterade i bland annat en ny nattklubb och permanent Prideutsmyckning av Karlstad.

Nu vill kommunen bli ännu bättre och söker därför tips av Karlstadsborna.

Mångfaldsforum, som består av politiker från såväl minoriteten som oppositionen, kommer därför att sätta upp förslagslådor runt om i Karlstads kommun där det är möjligt att lämna förslag.

När RFSL rankade landets kommuner över hur HBTQ-vänliga de är rankades Karlstads kommun som nummer elva - något som man nu hoppas ändra på.

– Vi har som ambition att bli Sveriges mest HBTQ-vänliga kommun. Vi vill därför återigen ta hjälp av Karlstadsborna med förslag på hur vi kan bli ännu bättre, säger Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Mångfaldsforum, i ett pressmeddelande.

Förslagslådorna sitter uppe till och med den 9 september. Förslag kan även lämnas via kommunens hemsida samt i kommunens monter under årets prideparad i Karlstad, 31 augusti.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterRFSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.