Karlstad störst på Facebook

Nyheter
PUBLICERAD:
Karlstad är den kommun som har flest följare och gillare på Facebook. Det visar en kartläggning av kommunikationsbyrån Kreafon.

Karlstads kommun har varit Sveriges största kommun på Facebook ända sedan 2013 när Kreafon började ge ut rapporten Attraktiv region och kommun i en digital värld.

– Facebook är en viktig kanal för dialog med Karlstadsborna och för information om våra verksamheter – inte minst vid störningar av olika slag. Vi har ett ovanligt bra engagemang på vår Facebooksida, men det är inte något som ger sig av sig självt, kommunens kommunikatörer jobbar hårt för att upprätthålla det, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör.

Enligt undersökningen är Karlstads kommun också den kommun vars filmer har i särklass flest visningar på Youtube.

– Allt fler vill ta till sig information genom rörlig bild, som också är oslagbart när det gäller att väcka känslor och förmedla intryck. Karlstads kommun har under senare år arbetat för att öka andelen film i vår kommunikation. En satsning som slagit väl ut, säger Katarina Lindström.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.