Hoppa till huvudinnehållet

Jonasson hade show när Valsarna vände och vann

Publicerad:
Valsarnas ordförande Kurt Broqvist och Tomas H Jonasson efter att Jonasson skrivit på ett nytt kontrakt med laget.
Valsarnas ordförande Kurt Broqvist och Tomas H Jonasson efter att Jonasson skrivit på ett nytt kontrakt med laget. Foto: Olle Persson

Valsarnas Tomas H Jonasson stod i centrum när Valsarna vände och vann hemma mot Vargarna med 46-44. Först skrev Jonasson på ett nytt kontrakt med Valsarna över nästa säsong och sen vann han alla sina fem heat under matchen, som var säsongens sista.

– Tomas är fantastisk, och idag visade han vägen, säger vikarierande lagledaren Jesus Andersson.

Det stod klart redan innan drabbningen på Tallhult att Valsarna skulle missa slutspelet, medan Vargarna redan hade säkrat sin plats. Inte mycket på spel för lagen, men det bjöds ändå på en riktigt spännande kväll.

Vargarna började bäst, och efter en femetta i heat tre så drog gästerna från Norrköping ifrån. Efter tio körda heat låg Valsarna under med 25-35, och det såg ut att bli förlust.

Efter en femetta från Jonasson och Lasse Fredriksen i heat 12 började dock Valsarna närma sig. Efter det följde två raka 4-2-heat i värmlänningarnas favör och ställningen var helt plötsligt 42-42.

I matchens 15 och sista heat visade som så många gånger förut Tomas H Jonasson vägen och vann heatet. Lasse Fredriksen blev trea vilket räckte för att fullborda vändningen och ge Hagforslaget segern med 46-44.

– Hatten av för Tomas idag, väldigt skönt att han blir kvar ett år till. Och hatten av för hela laget. Vilken skön vändning och seger, säger Jesus Andersson.

Efter segern står det klart att Valsarna slutar femma i allsvenskan, en placering ifrån slutspel.

– Nu har jag inte vart med hela säsongen, men det känns som att det har varit stolpe ut i år. Säsongen har varit lite si och så, och det är aldrig kul att missa slutspel.

Förarpoäng, Valsarna: Tomas H Jonasson 15, Lasse Fredriksen 9, Jonathan Ejnermark 8, Glenn Moi 5, Emil Millberg 5, Adrian Bergqvist 3, Johannes Stark 1.

Tomas H Jonasson tog 15 poäng i segern mot Vargarna.
Tomas H Jonasson tog 15 poäng i segern mot Vargarna. Foto: Olle Persson

Artikeltaggar

Adrian BergqvistGlenn MoiLasse FredriksenSpeedwayTomas H JonassonValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.