Hoppa till huvudinnehållet

Så ska det låta – på Ikea

Publicerad:
Foto: Lisa Olaison

Inredningsjätten Ikea vill i höst inspirera till nystart med fokus på smarta lösningar – och god sömn.

Största nyheten – samarbetet med Sonos – är allt annat än ett sömnpiller.

Tanken är att alla ska ha råd med integrerade högtalare i hemmet.

Naturnära, hållbart och komfortabelt, i regnbågens alla färger.

Inredningstrenderna i Ikeas höstkatalog, som lanserades på onsdagen, ska inspirera i livets alla skeden.

Ordning och reda

– Vi bjuder in till sex olika hem och har fokus på god sömn. I höst lanserar vi bland annat ett nytt sortiment av smart förvaring i sovrummet för att slippa att det blir rörigt, säger Emelie Brantsberg, kundrelationschef på Ikea i Karlstad. Hon tipsar gärna om hur sömnen blir optimal:

– Sovrummet ska vara svalt och mörkt, gärna inrett med luftrenande växter. Sängen är viktigast, rätt materialval och ergonomiska kuddar skapar bra förutsättningar för god sömn, säger hon.

Anny Edenvik, lokal marknadschef och Emelie Brantsberg, kundrelationschef på Ikea i Karlstad slår ett slag för inredning med smarta lösningar som gynnar god sömn.
Foto: Lisa Olaison

Vilka färger gäller i höst för den trendkänsliga?

– Varma, naturnära och mustiga färger. I höst lanserar vi ett mörkgrönt kök, till exempel. Svartvitt är en klassiker som alltid står sig, säger Anny Edenvik, lokal marknadschef på Ikea.

Gröna nyanser och naturliga material är en trend som återkommer i Ikeas utbud.
Foto: Lisa Olaison

Samarbete med Sonos

På varuhuset i Karlstad har nya ljudbås installerats, för att inte matgäster och andra kunder ska störas av Ikeas nya satsning på ljudinredning, i samarbete med Sonos.

 Emelie Brantsberg, kundrelationschef på Ikea i Karlstad, visar nya serien Symfonisk, ett samarbete mellan Ikea och Sonos.
Emelie Brantsberg, kundrelationschef på Ikea i Karlstad, visar nya serien Symfonisk, ett samarbete mellan Ikea och Sonos. Foto: Lisa Olaison

Bordslampan och bokhyllan med wifi-högtalare i serien Symfonisk har redan väckt stor uppmärksamhet.

– Vi är grymt stolta över samarbetet med Sonos, som står för ljudkvaliteten i våra nya högtalare. Nu kan vi erbjuda bra ljud till ett bra pris, säger Anny Edenvik.

Knappt två tusen kronor går den nya bordslampan loss på.

Har ni fullt upp i samband med att höstkatalogen lanseras?

– Nej, vi lanserar nyheter året om så det är inget speciellt för oss, säger Anny Edenvik.

Foto: Lisa Olaison

Papperskatalog består

Den digitala versionen av Ikeakatalogen kommer att förbli ett komplement till den ordinarie.

Foto: Lisa Olaison

– Kunderna vill kunna bläddra fysiskt i vår katalog, den är väldigt uppskattad. Det är världens största FSC-certifierade tryckta produkt med 124 miljoner exemplar på 38 olika språk i 80 olika versioner, säger Anny Edenvik.

Artikeltaggar

IkeaKarlstadNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.