Hoppa till huvudinnehållet

"Beklämmande hur folk beter sig"

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Gästvänliga Våxnäs. Här finns ett motionsspår där man kan rasta sina hundar, och även låta dem springa lösa. Det finns skyltar som uppmanar att hålla hunden kopplad, men det är bara att strunta i.

Rådjur och annat vilt får hålla sig undan. Man behöver inte plocka upp bajset, det är bara att ta en pinne och peta ut det i skogen. Och om man ändå tar upp det med en påse är det bara att slänga den utefter spåret.

Insändarskribenten TA ifrågasätter hur folk beter sig, bland annat när de rastar sina hundar.
Insändarskribenten TA ifrågasätter hur folk beter sig, bland annat när de rastar sina hundar. Foto: Solum

Bakom Wåxnäshallen, finns det en populär rastplats där man kan äta medhavd lunch, och det är bara att slänga förpackningarna på marken sen. Det finns en soptunna, men då får man gå ur bilen och det är ju jobbigt. En del män passar på att ta en kisspaus också. Jag har även sett att man kan ställa husvagnsekipage och campa där. Det är skyltat att endast behörig trafik får köra in där, men det behöver man inte bry sig om. Att gör sig av med olika typer av större avfall är också populärt, säckar med byggskräp, trädgårdsavfall m m.

En fin grillplats har kommunen ordnat med uppe på berget ovanför Hemvägen. Där kan man också slänga allt på marken om man inte orkar ta med sig skräpet därifrån. Cykla och åka moped kan man också göra i motionsspåret, om man är försiktig och inte kör på de som springer eller går.

Det finns stora gräsytor mellan Karmgatan och industriområdet som egentligen är fotbollsplaner , men som används flitigt för att rasta hundar. Där behöver man heller inte plocka upp bajset, det fastnar säkert under fotbollsskorna sen. Om man inte vet var man ska ställa sina bilar då, kan man köra in på cykelbanan och parkera på planen. Det finns även en parkering utanför airdomen och där kan man långtidsparkera gratis.

Snabbmatsrestauranger finns det gott om. Avfallet som blir när man har ätit färdigt slänger man på marken, det finns papperskorgar lite här och där, men då måste man kanske gå ur bilen eller gå några meter.

Vad menar jag med detta nu då? Jag tycker ju inte att detta är ok, förstås. Men det verkar som att många tycker det eftersom det fortgår. Att inte ta reda på hundskit är olagligt i motionsspår och där folk rör sig. Hundar ska vara kopplade. Jag rör mig ute varje dag och det är beklämmande att se hur folk beter sig i vår vackra stad.

Vad ger det för signaler till folk att staden ser förfallen och skräpig ut på en del platser? Att kommunen lägger pengar på att köpa loss en fastighet, bärgar en båt för miljontals skattepengar är surt. Att lägga pengar på fler papperskorgar är bara några kronor i jämförelse. Mer konkret information till hundägarna vad som gäller i motionsspår och allmänna områden där folk vistas. Och borde inte motionsspår vara fredade från olika typer av fordon? Nånstans ska man väl kunna få springa eller promenera ifred från det.

TA

Artikeltaggar

HundInsändareKarlstadSkräp