Hoppa till huvudinnehållet

United vill ta sig förbi krisande allsvenskar

Publicerad:
AFC Eskilstuna och skyttekungen Samuel Nnamani kommer till Tingvalla för cupmatch mot Carlstad United.
AFC Eskilstuna och skyttekungen Samuel Nnamani kommer till Tingvalla för cupmatch mot Carlstad United. Foto: Per Karlsson/TT

Två divisioner skiljer.

Ett lag jagar tätkänning.

Det andra kämpar med näbbar och klor för att hålla sig ovanför de negativa strecken - med ett tränarteam som nu anklagas för mobbning.

Under onsdagskvällen tar Carlstad United emot allsvenska AFC Eskilstuna i Svenska cupen.

– En match vi vill vinna, vi går för det, säger Uniteds tränare David Ekelund.

AFC Eskilstuna är inte allsvenskans mest profilstarka lag, men är ett kollektiv som krigar för nytt kontrakt och sannolikt kommer att få göra det hela vägen.

Exproffset Denni Avdic är lagets kanske mest namnkunniga spelare, men anfallaren Samuel Nnamani är lagets bäste målskytt så här långt den här säsongen med fem av de 18 mål som AFC hittills producerat.

Men det är en klubb i kris.

Frågan är hur man ser på en onsdagsmatch i Karlstad mot ett lag som huserar två divisioner ner i seriesystemet - samtidigt som flera spelare, enligt en färsk granskning från Sportbladet, berättar om kränkande behandling från tränarteam och klubbledning. Aktuella spelare hävdar att det handlar om mobbning och utfrysning.

Något som dock tillbakavisas av tränaren och sportchefen Nemanja Miljanovic.

– Det stämmer absolut inte. Det har uppstått diskussioner med spelare och vi har inte haft samma åsikter. Det är ganska normalt, säger han till Sportbladet.

Carlstad United har efter en riktigt trög våravslutning öppnat höstspelet på ett lovande sätt.

Två vinster på två matcher är facit, vilket har gett nytt hopp om att kunna jaga ifatt de framförvarande lagen i division 1-tabellen.

– Vi vill vinna den här cupmatchen, inget snack om det. Vid seger väntar ett kul gruppspel mot bra motstånd till våren och det är något att sträva mot, säger tränaren David Ekelund.

Carlstad Uniteds Timothy McNeil har hittat målet igen. Vad kan han göra mot allsvenskt motstånd?
Carlstad Uniteds Timothy McNeil har hittat målet igen. Vad kan han göra mot allsvenskt motstånd? Foto: Tommy Andersson

Bröderna Jernberg samt Jesper Karlsson finns inte med i truppen, och för tränarduon Ekelund och Ted Waltersson-Larssons del handlar det om att hålla truppen fräsch inför långresan till Umeå och Team TG till helgen.

– Med de tillskott vi fått på senare tid så har vi tillräcklig bredd på truppen för att kunna fixa det, säger David Ekelund.

Och fortsätter:

– Startuppställningen i de här båda matcherna kommer sannolikt inte att se likadana ut.

Vilken matchbild förväntar du dig?

– AFC är ett allsvenskt lag och kommer sannolikt att försöka föra spelet och ha bollinnehavet. Vi har ganska bra koll på dem och det är ett lag som vill spela sig framåt i banan. Något som kan ge oss möjligheter till snabba spelvändningar.

Efter helgens bedrövliga publiksiffror, Karlstad BK:s match inkluderad, återstår det att se om åskådarna kan hitta tillbaka till Tingvalla när det nu vankas allsvenskt besök.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaCarlstad UnitedDavid EkelundFotbollSvenska cupen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.