Skrällseger när Sverige rivstartade EM

Publicerad:

EM i amerikansk fotboll är igång, och Sverige svarade för en bragdartad insats när storfavoriten Storbritannien besegrades i öppningsmatchen. Carlstad Crusaders stjärna Karin Ullén var planens gigant och stod för samtliga svenska poäng i 9-6-segern.

Sent på måndagskvällen hördes det svenska jublet i Leeds. Vinst mot hemmanationen och toppfavoriten Storbritannien. Skrällen var ett faktum efter en riktig rysare.

Sverige öppnade med bra försvarsspel och stoppade effektivt Storbritanniens springspel. När det blågula anfallet tog över dröjde det inte länge förrän Crusadersspelarna presenterade sig. Linda Johansson passade till Karin Ullén, som satte fart och fixade en touchdown.

Andra kvarten var poänglös, och i den tredje kom Storbritannien igen och kvitterade. Båda lagen hade dock misslyckade extrapoängsförsök, så det var 6-6 på resultattavlan när sista kvarten tog sin början.

Karin Ullén hade två försök på ett field goal, det andra lyckades och Sverige var i ledningen igen. Avslutningen blev rafflande, men Sverige höll undan och vann öppningsmatchen.

Nu väntar Finland. Finland öppnade riktigt starkt och vann sin premiär mot Österrike med 50-0. Mötet mot Finland sker på onsdag.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders damKarin UllénLinda Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare