Rafflande dramatik i NWT Cup

Publicerad:

Glädjescenerna var många, och en välkommen kontrast till det minst sagt osköna vädret på Sporthälla i söndags, när NWT Cup avgjordes i Säffle. DM-finalerna på ungdomssidan lockade en hel del publik till fotbollsplanerna.

Bland de yngsta lagen blev Arvika och Hammarö vinnare. IF Arvika Fotbolls F13-lag blev distriktsmästare genom att vinna över Rävåsens IK Karlskoga i finalen med 3-0. Målskyttar var Ayla Östberg, som gjorde två mål och Josefine Borg Andersson, som satte det avgörande målet.På pojksidan vann Hammarö FK efter att ha besegrat Karlstads BK i finalen med 6-3. Matchen var länge jämn, och KBK var i ledning inte mindre än tre gånger. Hammarölaget lyckades dock komma tillbaka, och kunde till slut ta ledningen och öka på den ytterligare. Målskyttar i KBK var Jack Berglund och Isak Gydemo. I Hammarölaget var Joakim Bill (2 mål), Hugo Frisk, Alvin Lundstedt och Lukas Pettersson målskyttar.

F14-finalen tog Skoghall hem i en tight match. Skoghall vann mot Hertzöga med 2-1. Hertzöga tog ledningen genom mål av Ella Rhöse men kort därefter kvitterade Emma Petersen. Märta Larsson blev matchens sista målskytt, när hon satte det avgörande målet.

Arvika tog hem P14-segern genom segern över Lesjöfors med 7-0. I Arvika blev en trio tvåmålsskyttar: Albin Shala, Morteza Ahmadi och Yasir Mursal Hareed. Även Albin Andersson gjorde mål för Arvika.

I flickornas F15-final möttes två Karlskogalag - Bråtens IK och Rävåsens IK Karlskoga. Rävåsen vann med 2-0 och målskyttar var Nathalie Bergman och Nimco Abdulkader Sheik Hussein.

P15-finalen blev en rysare. KB Karlskoga stod till sist som vinnare efter 4-3 i finalen mot Norrstrand. KB tog ledningen genom Sebastian Öijen. Norrstrand kvitterade genom Elias Ferm, och så böljade matchen fram och tillbaka. Norrstrand hade ledningen med 3-2, efter två mål av Arvid Grahn. Då kvitterade KB och kort därefter kom målet som skulle bli matchens sista. Målskyttar i KB var Sebastian Öijer och Alexander Hedén Lindskog med två mål var. I Norrstrand var alltså Arvid Grahn (2 mål) och Elias Ferm målskyttar.

Här kan du se ett bildspel från matcherna.

  • Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

Bråtens IKFotbollHammarö FKHertzöga BKIFK Skoghall DFIK Arvika FotbollKB KarlskogaRIK Karlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare