Hoppa till huvudinnehållet

Rafflande dramatik i NWT Cup

Publicerad:

Glädjescenerna var många, och en välkommen kontrast till det minst sagt osköna vädret på Sporthälla i söndags, när NWT Cup avgjordes i Säffle. DM-finalerna på ungdomssidan lockade en hel del publik till fotbollsplanerna.

Bland de yngsta lagen blev Arvika och Hammarö vinnare. IF Arvika Fotbolls F13-lag blev distriktsmästare genom att vinna över Rävåsens IK Karlskoga i finalen med 3-0. Målskyttar var Ayla Östberg, som gjorde två mål och Josefine Borg Andersson, som satte det avgörande målet.På pojksidan vann Hammarö FK efter att ha besegrat Karlstads BK i finalen med 6-3. Matchen var länge jämn, och KBK var i ledning inte mindre än tre gånger. Hammarölaget lyckades dock komma tillbaka, och kunde till slut ta ledningen och öka på den ytterligare. Målskyttar i KBK var Jack Berglund och Isak Gydemo. I Hammarölaget var Joakim Bill (2 mål), Hugo Frisk, Alvin Lundstedt och Lukas Pettersson målskyttar.

F14-finalen tog Skoghall hem i en tight match. Skoghall vann mot Hertzöga med 2-1. Hertzöga tog ledningen genom mål av Ella Rhöse men kort därefter kvitterade Emma Petersen. Märta Larsson blev matchens sista målskytt, när hon satte det avgörande målet.

Arvika tog hem P14-segern genom segern över Lesjöfors med 7-0. I Arvika blev en trio tvåmålsskyttar: Albin Shala, Morteza Ahmadi och Yasir Mursal Hareed. Även Albin Andersson gjorde mål för Arvika.

I flickornas F15-final möttes två Karlskogalag - Bråtens IK och Rävåsens IK Karlskoga. Rävåsen vann med 2-0 och målskyttar var Nathalie Bergman och Nimco Abdulkader Sheik Hussein.

P15-finalen blev en rysare. KB Karlskoga stod till sist som vinnare efter 4-3 i finalen mot Norrstrand. KB tog ledningen genom Sebastian Öijen. Norrstrand kvitterade genom Elias Ferm, och så böljade matchen fram och tillbaka. Norrstrand hade ledningen med 3-2, efter två mål av Arvid Grahn. Då kvitterade KB och kort därefter kom målet som skulle bli matchens sista. Målskyttar i KB var Sebastian Öijer och Alexander Hedén Lindskog med två mål var. I Norrstrand var alltså Arvid Grahn (2 mål) och Elias Ferm målskyttar.

Här kan du se ett bildspel från matcherna.

  • Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

Bråtens IKFotbollHammarö FKHertzöga BKIFK Skoghall DFIK Arvika FotbollKB KarlskogaRIK Karlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.