• tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blev av med två fingrar i arbetsplatsolycka

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En arbetsolycka har skett på Moelven Valåsen Wood i Karlskoga, detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket från arbetsgivaren.

I augusti skedde olyckan. En träbit hade fastnat i en hyvel. Två anställda stängde av maskinen och väntade tills verktyget slutade rotera. När det skedde gick de två in och försökte få loss biten. Då kom ytterligare en anställd in och fick se en bit som såg ut att ha fastnat i en annan maskin Han gick fram och försökte få loss den utan att uppmärksamma att just det verktyget fortsatte att rulla. Den anställde kom i kontakt med verktyget och förlorade två fingrar på högerhanden i olyckan.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.