Märkligt källarlöst

Signerat
PUBLICERAD:
Hus utan källare.
Foto: Jan Collsiöö/TT

En sak som säkert funnits under en tid, men som slagit mig först på senare år är bristen på källare i relativt nybyggda hus, både småhus och flerfamiljshus. Det är något jag finner lite märkligt. För hur blir det förvaringsutrymmen och tvättstugor till exempel? Visst kan man förstå att det kanske blir billigare att bygga, att marken inte alltid är ideal för att bygga källare, eller som en form av handikappanpassning, men ändå.

Sedan är det det här med insyn. I hus med källare ligger alltid första våningen en bit upp, och är därmed insynsskyddad från gatunivån. Men utan källare ligger den i markplanet, med full insyn.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.