Cykelkonsten är farlig

Insändare
PUBLICERAD:
Att promenera och cykla i Karlstad är ibland en upplevelse med inslag av både skräck och irritation trots att staden är så makalöst vacker. För det första så är det väldigt dåliga markeringar på många gång- och cykelvägar. Det är nästan alltid personer som promenerar i bredd på det som egentligen är en cykelbana. Plingar man med klockan är det många som tar det som en personlig förolämpning.
Cykelkonsten är farlig. När markeringen för gång-och cykelbanan upphör så blir det rena vilda västern, menar insändaren.
Foto: Daniel Larsson

För det andra så finns det cyklister som verkar ha så oerhört bråttom att man hellre kör på både gamla och barnvagnar än att trampa lite mindre.

Det tredje och värsta problemet är den så kallade konsten på vägen mot Klara. När markeringen för gång-och cykelbanan upphör så blir det rena vilda västern. I går var barnvagnen med mitt nyfödda barnbarn i, centimetrar från att bli påkörd av en cyklist som väjde för en gående. Kan vi inte få tillbaka markeringarna innan en allvarlig olycka inträffar?

Konstälskare som inte gillar cykelbanekonst

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.